
تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,744 |
تعداد مقالات | 14,253 |
تعداد مشاهده مقاله | 35,313,542 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,018,616 |
بررسی رخداد آلودگی به آفلاتوکسین B1 در ادویه و میوههای خشک عرضهشده در سیستان و بلوچستان به روش الایزا | ||
زیست شناسی میکروبی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 خرداد 1404 | ||
نوع مقاله: پژوهشی- فارسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22108/bjm.2025.144273.1623 | ||
نویسندگان | ||
عبدالجلیل ریگی1؛ ابراهیم رحیمی* 2؛ سید مجید هاشمی3 | ||
1دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
2استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3استادیار، مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
میوههای خشک و ادویهها، به دلیل ماندگاری طولانی و محتوای بالای مواد مغذی، به عنوان رژیم غذایی در سراسر جهان استفاده میشوند. با این حال، آنها در تمام مراحل تولید و ذخیره سازی مستعد آلودگی با آفلاتوکسین هستند. از خطرناکترین مایکوتوکسینها میتوان به آفلاتوکسین B1 اشاره کرد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی بررسی رخداد آلودگی به آفلاتوکسین B1 در ادویه و میوههای خشک عرضهشده در سیستان و بلوچستان به روش الایزا بود. در این مطالعه تعداد 100 نمونه، میوه خشک و ادویه از بازار استان سیستان و بلوچستان به صورت تصادفی نمونهگیری و به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی انتقال داده شد. برای ارزیابی دادهها از آزمونهای آماری Indipendent sample t.test و ANOVA و تست Duncan برای مقایسه میانگینها و از آزمون کایدو (Chi-Square) برای مقایسه درصد فراوانیها انجام شد. نتایج نشان داد 100 درصد ادویهها و میوه خشک نمونه-گیری شده به آفلاتوکسین B1 آلوده بودند. میانگین آلودگی به آفلاتوکسین B1 در میوه خشک و ادویهها به ترتیب 68/1 و 83/1 (µg/kg) بود. نتایج نشان داد هیچکدام از نمونههای میوهخشک و ادویهها آلودگیِ فراتر از استاندارد ایران و اروپا (5 µg/kg) نداشتند. نتایج نشان داد که میوههای خشک و ادویههای عرضهشده در سیستان و بلوچستان نمیتواند مخاطرات نگرانکنندهای برای سلامت مصرفکننده ایجاد کند. | ||
کلیدواژهها | ||
آفلاتوکسین B1؛ ادویه؛ میوه خشک؛ ایمنی غذایی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 28 |