تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,657 |
تعداد مقالات | 13,549 |
تعداد مشاهده مقاله | 31,077,053 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,239,004 |
جداسازی،شناسایی و ریزپوشانی میکروب های جدا شده از پساب کارخانجات لبنیات به وسیله آلژینات و پلی ساکارید های لنتینولا ادودس | ||
زیست شناسی میکروبی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 17 شهریور 1403 | ||
نوع مقاله: پژوهشی- فارسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22108/bjm.2024.141002.1590 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا محمدی افشار1؛ محدثه لاری پور* 2؛ فرزانه حسینی3 | ||
1گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران | ||
2گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | ||
3گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | ||
چکیده | ||
مقدمه: استفاده از باکتریهای پروبیوتیک ریزپوشانی شده، با حفظ بقای باکتریهای پروبیوتیک درطی پروسه تولید و نگهداری، محصولاتی با کیفیت و عمربالا تولید می کند. پلیساکارید لنتینولا ادودس، پریبیوتیکی است که سبب رشد وعملکرد بهتر پروبیوتیکها شده و به نگهداری طولانی مدت محصول کمک می کند. مواد و روش ها: ۲۰ نمونه از پساب کارخانجات لبنیات اطراف تهران تهیه شد و براساس تستهای بیوشیمیایی، ماکروسکوپی و میکروسکوپی ۱۰ ایزوله باکتریایی و ۱۰ ایزوله مخمری جدا سازی شد. تست تحمل حرارت، تحمل اسید و مقاومت به نمکهای صفراوی وآنتی بیوگرام جهت سنجش خصوصیات پروبیوتیکی انجام شد. پلیساکاریدهای لنتینولا ادودس با استفاده از ستون کروماتوگرافی تعویض یونی دی اتیل آمینو اتیل سفادکس۲۵A- استخراج شد و با روش فنل سولفوریک اسید مقدار پلیساکارید مشخص شده. جهت تشخیص اتصالات بیوشیمیایی طیف سنجی فوریه انجام شد. جدایههای برتر با استفاده از روش PCR شناسایی شدند. اثر ریزپوشانی جدایههای برتر با استفاده از آلژینات سدیم و پلیساکاریدهای لنتینولا ادودس برروی آب پرتقال، آب سیب و نوشیدنی کامبوچا بررسی شد. نتایج: کلایورومایسس لاکتیس سویه ۶۸۳CBS و لاکتوباسیلوس بروویس سویه ۲۰–۱۲۳ با خصوصیات نسبی پروبیوتیکی شناسایی و ریزپوشانی شدند که نسبت به حالت آزاد رشد بیشتری داشتند. همچنین ماندگاری و ویژگیهای حسی نوشیدنیهای حاوی باکتری و مخمر انکپسوله با آلژینات سدیم و پلیساکارید نسبت به گروه شاهد بهبود یافت ودر مدت زمان 60 روز نگهداری نوشیدنی در دمای 4 درجه سانتیگراد، باکتری وقارچ زنده مانده و عملکرد آنهاحفظ شد. بهترین عملکرد محافظتی را فرم ریزپوشانی لاکتوباسیلوس برویس سویه ۲۰–۱۲۳ در آب پرتقال و آب سیب داشت. نتیجه گیری و بحث: استفاده از سویههای بومی که با ترکیبات زیست سازگار ریزپوشانی شوند، ویژگیهای حسی ماده غذایی را حفظ می کنند و با تولید پست بیوتیک از فساد موادغذایی در طول دوره نگهداری جلوگیری می کنند و سبب ارتقاء عملکرد دستگاه گوارش میشوند. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ ریزپوشانی؛ لنتینولا ادودس؛ آلژینات سدیم؛ پری بیوتیک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 73 |