تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,473 |
تعداد مقالات | 12,040 |
تعداد مشاهده مقاله | 22,365,702 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,808,792 |
بهبود ویژگیهای مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و پس از برداشت گل ژربرا(Gerbera jamesonii ‘Dune’) با کاربرد اسیدهیومیک و قارچ میکوریز | ||
نشریه زیستشناسی گیاهی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 19 دی 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22108/ijpb.2023.135151.1296 | ||
نویسندگان | ||
هاجر آفرین1؛ زهره جبارزاده* 2؛ محسن برین3 | ||
1گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
2گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3گروه علوم خاک- دانشکده کشاورزی- دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر اسیدهیومیک و قارچ میکوریز روی گل بریدنی ژربرا رقم دانی (Dune)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار در شرایط کشت هیدروپونیک اجرا شد. فاکتور اول: اسیدهیومیک در 4 غلظت صفر (شاهد)، 500، 1000 و 2000 میلیگرم بر لیتر بهصورت کاربرد در محیط کشت و فاکتور دوم: دوسطح قارچ میکوریز (بدون میکوریز و میکوریزدار) بهصورت تلقیح ریشه اجرا شد. شاخصهایی مانند طول و سطح برگ، حجم ریشه، وزن تر و خشک گل، عمر گلجای، میزان کلروفیل a، b و کل، قند محلول و برخی صفات پس از برداشت مانند نشت یونی و میزان مالون دی آلدئید گلبرگ اندازهگیری شدند. نتایج به دست آمده نشان دادند که اسیدهیومیک و قارچ میکوریز باعث بهبود ویژگیهای موفولوژیکی و بیوشیمایی گل ژربرا شدند. به طوریکه کاربرد توام اسیدهیومیک در غلظت 1000 میلیگرم در لیتر و قارچ میکوریز بر طول برگ و حجم ریشه، وزن تر و خشک گل و عمر گلجای به طور تقریبی افزایش دو برابری نسبت به شاهد نشان دادند. کاربرد اسیدهیومیک و قارچ میکوریز میزان کلروفیل کل و میزان قند محلول را به طور قابل ملاحظهای افزایش و نشت یونی و مالون دی آلدئید را کاهش دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
ژربرا؛ سطح برگ؛ عمر گلجای؛ مالون دی آلدئید | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 36 |