تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,386 |
تعداد مقالات | 11,416 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,684,951 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,982,684 |
بهبود تحمل به اتانول سویه صنعتی مخمر با ترکیبی از جهشزایی و مهندسی تکاملی | ||
زیست شناسی میکروارگانیسم ها | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 اردیبهشت 1401 | ||
نوع مقاله: پژوهشی- فارسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22108/bjm.2022.130167.1411 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه شیخی1؛ خسرو رستمی2؛ مهرداد آذین ![]() ![]() | ||
11- پژوهشکده بیوتکنولوژی،سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران ، ایران 2- گروه صنعت، موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع | ||
2پژوهشکده بیوتکنولوژی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران | ||
3پژوهشکده زیست فناوری، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران- مجتمع تحقیقاتی عصر انقلاب- تهران- ایران | ||
4گروه زیست فناوری، دانشکده علوم و فناوری های زیستی ، دانشگاه اصفهان،اصفهان ، تهران | ||
5گروه بیوانفورماتیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه قم، قم، ایران | ||
6موسسه ملی تحقیقات سوئد، گوتنبرگ، سوئد | ||
چکیده | ||
مقدمه: تحمل در برابر اتانول یکی از ویژگیهای شاخص ساکارومایسس سرویزیه است. افزایش بیشتر تحمل در برابر اتانول در سویههای صنعتی مخمر میتواند منجر به تخمیر سریعتر، کاملتر و افزایش تولید اتانول گردد. با ماهیت پیچیده صفت تحمل اتانول، به نظر میرسد که افزایش تحمل اتانول به تغییر چندین ژن مخمر بستگی دارد. روشهای مختلفی که به تأثیر تغییرات (تصادفی) تولید شده توسط مهندسی تکامل یا جهشزایی تکیه میکنند، با افزایش تحمل اتانول، ایجاد سویههای کارآمد را درپی دارند. مواد و روشها:در تحقیق حاضر برای بهبود فنوتیپ تحمل اتانول، سویه Ethanol Red که سویه صنعتی، به روش فیزیکی و شیمیایی جهش داده شد و جدایههای جهشیافته با استفاده محیط حاوی 1- بوتانل غربال شدند. جهشیافتهها همراه با سویه والد اولیه در طی 144 روز با راهبرد مهندسی تکاملی با الکل خو داده شدند و میزان تولید اتانول در سویههای منتخب بررسی شد. نتایج: بعد از آزمونهای تکامل تطبیقی، با توجه به افزایش حداکثر نرخ ویژه رشد، 8 سویه شامل سویه والدی و جهشیافتهها انتخاب و میزان تولید اتانول آنها بررسی شد. میزان تولید اتانول دو سویه 103ER و106 ER که قبل از انجام آزمون تکامل تطبیقی با اتیل متان سولفونات جهش یافته و سپس به ترتیب در غلظت 11 و 9 درصد (حجم در حجم) اتانول تکامل یافته بودند، به ترتیب 1±45/112 و9/0± 3/112 گرم در لیتر رسید در حالی که این مقدار برای سویه والد 5/0± 44/103 گرم در لیتر بود. بحث و نتیجه گیری: از راهبرد مهندسی تکاملی در ایجاد سویه های توانمند با هدف افزایش تحمل به اتانول در سویههای صنعتی بدلیل قابلیتهای بالای آن استفاده شد. برای افزایش تنوع ژنتیکی جمعیت اولیه، قبل از شروع فرآیند تکامل تطبیقی، از جهشزایی با اتیل متان سولفونات استفاده شد که در سرعت بخشیدن به روند تکامل برای دستیابی به بهبود فنوتیپ مورد نظر کارآمدتر از اشعه فرابنفش عمل کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
تحمل به اتانول؛ جهشزایی؛ Ethanol Red؛ مهندسی تکاملی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 58 |