
تعداد نشریات | 43 |
تعداد شمارهها | 1,706 |
تعداد مقالات | 13,972 |
تعداد مشاهده مقاله | 33,530,796 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 13,283,101 |
بررسی کمّی و کیفی ترکیبات فنلی در پوست سیب، رقم گالا | ||
علوم زیستی گیاهی | ||
مقاله 8، دوره 2، شماره 5، آذر 1389، صفحه 75-88 اصل مقاله (454.45 K) | ||
نویسندگان | ||
لمیا وجودی مهربانی1؛ محمدرضا دادپور* 1؛ عباس دل آذر2؛ علی موافقی3؛ جعفر حاجی لو1 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز | ||
2گروه فارماکوگنوزی و مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز | ||
3گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تبریز، تبریز | ||
چکیده | ||
بررسی کمّی و کیفی ترکیبات فنلی (اسیدهای فنلی، فلاونولها و آنتوسیانین) میوه سیب رقم گالا (Gala) به وسیله کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC)از نوع تجزیهای، میکروسکوپ فلورسنس و میکروسکوپ نوربازتابشی در سه مرحله اصلی نمو سیب ]1- مرحله فندقی؛ 2- مرحله میانی نمو میوه (80 روز بعد از تمام گل)؛ 3- مرحله برداشت تجارتی میوه [انجام شد. نتایج حاصل نشاندهنده وجود تفاوتهای کمّی و کیفی در تجمع و میزان فنلهای اندازهگیری شده در طی فصل رشد در پوست سیب رقم گالا بود. میزان آنتوسیانین در طی فصل به تدریج در پوست میوه افزایش یافت و نتایج حاصل از مطالعات HPLC و میکروسکوپی نشان دادند که بیشترین مقدار و تجمع آنتوسیانین در مرحله برداشت تجارتی میوه مشاهده شد. مطالعه HPLC و میکروسکوپی انجام شده نشان داد که بیشترین میزان اسیدهای فنلی در مرحله فندقی میوه وجود دارد. با این حال، کاهش شدید در میزان اسیدهای فنلی در مرحله میانی نمو میوه قابل توجه است و در مرحله برداشت تجارتی میوه افزایش در میزان اسیدهای فنلی نسبت به مرحله میانی نمو میوه مشاهده شد. مقایسه دادههای HPLC و تصاویر میکروسکوپی نشان داد که در مرحله برداشت تجارتی میوه کاهش، شدید در میزان فلاونولها وجود دارد. انطباق تصاویر میکروسکوپی با دادههای HPLC توانایی میکروسکوپ فلورسنس در مطالعه ترکیبات فنلی موجود در پوست میوه سیب را نشان میدهد. مطالعه ترکیبات ذکر شده توسط میکروسکوپ فلورسنس در تطبیق با مطالعات کروماتوگرافی، روشی سریع در شناسایی گروههای مختلف ترکیبات فنلی است که میتواند به اتخاذ تدابیر صحیح مدیریتی باغها در ارتباط با افزایش ویژگیهای کیفی میوه سیب کمک نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ ترکیبات فنلی؛ سیب؛ کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا؛ میکروسکوپ فلورسنس | ||
اصل مقاله | ||
مواد و روشها ترکیبات استاندارد و حلالهای مورد استفاده: پاراکوماریک اسید، - (-) اپیکتچین، سیانیدین-3- گالاکتوزید و گالیک اسید از شرکت Sigma خریداری شدند. کافئیک اسید، فرولیک اسید، ترانس-2- هیدروکسی سینامیک اسید و (+) کتچین از شرکت Sigma Aldrich تهیه شدند. استونیتریل، ان- هگزان و فرمیک اسید از شرکت Merck و متانول از شرکت Caledon خریداری شد.
مواد رنگآمیزی نتایج
بحث نتیجهگیری کلی
سپاسگزاری | ||
مراجع | ||
Alemanno, L., Ramos, T., Gargadenec, A., Andary, C. and Ferriere, N. (2003) Localization and identification of phenolic compounds in Theobroma cacao L. somatic embryogenesis. Annals of Botany 92: 613-623.
Awad, M. A., Jager, A. D. and Wagenmakers, P. S. (2001b) Effects of light on flavonoids and chlorogenic acid levels in the skin of ‘Jonagold’ apple. Scientia Horteculturae 88:289-298.
Awad, M. A., Jager, A. D., Plas, L .H. and Krol, A. R. (2001a) Flavonoid and chlorogenic acid changes in skin of ‘Elstar’ and ‘Jonagold’ apples during development and ripening. Scientia Horticalturae 90: 69-83.
Bae, R. N., Kim, K. W., Kim, T. C. and Lee, S. K. (2006) Anatomical observation of anthocyanin rich cell in apple skins. HortScience 41(3):733-736.
Dadpour, M. R., Grigorian, W., Nazemieh, A. and Valizadeh, M. (2008) Application of epi-illumination light microscopy for study of floral ontogeny in fruit trees. International Journal of Botany 4(1): 49-55.
Fournand, D., Vicens, A., Sidhoum, L. and Marc, J. (2006) Accumulation and extractability of grape skin tannins and anthocyanins at different advanced physiological stages. Journal of Agricultural and Food Chemistry 54 (19): 7331-7338.
Gniwotta, F., Vogg, G., Gartmann,V., Carver, T. L. W., Riederer, M. and Jetter, R. (2005) What do microbes encounter at the plant surface? Chemical composition of Pea leaf cuticular waxes. Plant Physiology 139: 519-530.
Hanlin, R. L. and Downey, M. O. (2009) Condensed tannin accumulation and composition in skin of shiraz and Cabernet Sauvignon grapes during berry development. American Journal of Enology and Viticulture 60: 13-23.
Hoerner, S. R. and Weissenbock, G. (2003) Contribution of phenolic compounds to the UV-B screening capacity of developing barley primary leaves in relation to DNA damage and repair under elevated UV-B levels. Phytochemistry 4: 243-255.
Khanizadeh, S., Ding, L., Tsao, R., Rekika, D., Yang, R., Charies, M. T., Vigneault, C. and Rupasinghe, H. P. (2007) Phytochemical distribution among selected advanced apple genotypes development for fresh market and processing. Journal of Agriculture, Food, and Environmental Sciences 1(2). Retrieved from: http://www.scientificjournals.org/journals2007/articles/1266pdf.
Kladnik, A., Chamusco, K., Dermastia, M. and Chourey, P. (2004) Evidence of programmed cell death in post-phloem transport cells of the maternal pedicel tissue in developing caryopsis of maize. Plant Physiology 136: 3572-3581.
Lata, B., Trampczynska, A and Paczesna, J. (2009) Cultivar variation in apple peel and whole fruit phenolic composition. Scientia Horticulturae 121: 176- 181.
Lister, C. E. Lancaster, J. E. Sutton, K. H. walker, J. R. L. (1994) Developmental changes in the concentration and composition of flavonoids in skin of a red and a green apple cultivar. Journal of the Science of Food and Agriculture 64(2): 155-161.
Pothavorn, P. (2008) Sap phenolic compositions in some bananas in Thailand. M.Sc thesis, Mahidol University, Thailand.
Rangari, V. (2007) Pharmacognosy: Tannin containing drugs. Retrieved from http://nsdi.niscair.res.in/bitstream/ 123456789/591/1/revised+tannin+containing+drugs.pdf
Reay, P. F. and Lancaster, J. E. (2001) Accumulation of anthocyanins and quercetin glycosides in ‘Gala’ and ‘Royal Gala’ apple fruit skin with UV-B-visible irradiation: modifying effects of fruit maturity, fruit side, and temperature Scientia Horticulturae 90: 57-68.
Rudall, P. J and Gaddick, L. R. (1994) Investigation of presence of phenolic compounds in monocotyledonous cell walls using UV fluorescence microscopy. Annals of Botany 74: 483-491.
Santiago, L. J., Ricardo, P. and Oliveira, D. (2000) Compartmentation of phenolic compounds and phenylalanine ammonia-lyase in leaves of Phyllanthus tenellus Roxb. and their induction by copper sulphate. Annals of Botany 86: 1023-1032.
Takos, A. M., Ubi, B. E., Robinson, S. P. and Walker, A. R. (2006) Condensed tannin biosynthesis gene are regulated separately from other flavonoid biosynthesis genes in apple fruit skin. Plant Science 170: 487-499.
Wuyts, N. (2006) Interaction between plant parasitic nematodes and plant secondary methabolism, with emphasis on phenylpropanoids in roots. Ph.D. thesis. Katholieke University, Belgium.
Yuri, J., Neira, A., Quilodran, A., Motomura, Y. and Palomo, I. (2009) Antioxidant activity and total phenolics concentration in apple peel and flesh is determined by cultivar and agro-climatic growing regions in Chile. Journal of food, Agriculture and Environment 7: 513-517.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,452 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 916 |